KCC18.reismee.nl

Profiel

Namen The Kili gangers

Datum vertrek: zaterdag 24 februari 2018
Datum terugkomst: dinsdag 06 maart 2018

Momenteel in: Nederland

Over ons/onze reis

Van 24 februari tot en met 6 maart 2018 vindt de derde editie plaats van de Doingoood Kilimanjaro Charity Climb!In 2014 en in 2016 ging Doingoood al met een groep van rond de 10 deelnemers de uitdaging van een beklimming van Mount Kilimanjaro aan en in totaal hebben we daarmee al ruim € 50.000 aan sponsorgeld kunnen ophalen en doneren aan onze partnerprojecten in Afrika!

De Kilimanjaro Charity Climb 2018 belooft ook weer een fantastisch avontuur te worden en wordt begeleid door Anneke Vermeulen. Anneke stond al twee maal eerdere op de top en kan je uit eigen ervaring vertellen wat een overweldigend gevoel dat is!

Bekijk het programma van dag tot dag van de Kilimanjaro Charity Climb 2018

Wie gaan ermee? Even voorstellen:


Ik ben Marloes,24 jaar en één van de deelnemers van de KCC 2018. 

Dit wordt een once in a life time experience, en dat is nou net waar ik van houd!

Voor het eerst naar Afrika, de Kilimanjaro beklimmen en dat ook nog voor het goede doel. Voor mij een perfecte combinatie van avontuur en het dienen van een maatschappelijke doel. Natuurlijk ontzettend spannend, maar gelukkig hoef ik het niet alleen te doen. Met 18 enthousiaste deelnemers gaan we naar de top!

                                                                                        

Ik ben Krista, 44 jaar, en kijk enorm uit naar onze expeditie. Waarom?

Om samen met een mooie groep mensen de uitdaging aan te gaan, het echt samen te doen, samen genieten, samen ervaren en elkaar steunen en samen iets voor anderen betekenen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!Het is een avontuur en mooie sportieve uitdaging. Ook dat is een stukje Krista.Door onze Kilimanjaro Climb steunen we met sponsorgeld anderen, dat maakt de expeditie nog mooier! 

Ik probeer al meer wandelingen en wandelkilometers te maken als voorbereiding. Wil je met me meelopen als training laat het me dan weten. Binnenkort start ik met ophalen van het sponsorgeld, ik hoop op jullie steun!Hoi, ik ben Anita Mooij en 39 jaar. Moeder van een dochter van 17 en een zoontje van 4. Ik doe mee met de Kilimanjaro Charity Climb 2018 omdat ik graag iets van betekenis wil doen. Volgens mij is dit mooie doel dat ook wel. Ook het sportieve avontuur trekt me erg. De Kilimanjaro lijkt me een superleuke en spannende uitdaging!  Ik ben begonnen met wandeltraining en kijk uit naar het gezamenlijke trainingsweekend en het ontmoeten van de groep. Een beetje uit m'n comfortzone komen heeft wel iets, al vind ik het zoeken naar sponsorgeld best spannend. Maar het gaat best aardig tot nu toe wat veel positieve energie geeft. Ik vind het een hele beleving!Ik ben Anneke Vermeulen-Boomsma, 48 jaar, getrouwd met Aad en moeder van 4 kinderen. Twee volwassen kinderen en nog twee tieners gezellig thuis. Vanaf 2006 ben ik betrokken bij projecten in Afrika. Afrika heeft mijn hart diep geraakt en niet meer losgelaten. Sinds 2010 zet ik mij o.a. in voor Doingoood foundation. We doen ons best om wensen te vervullen van de lokale projecten waarmee we samenwerken. Duurzame wensen veelal gericht op zelfredzaamheid in Afrika.

Waarom de Kilimanjaro Charity Climb? Voor mij is het de derde keer dat ik als expeditieleider mee ga. Nu met een nieuwe leuke groep gedreven sportieve mensen. Mee naar het dak van Afrika! Erg bijzonder en ook weer spannend! Aangezien er 7 routes zijn naar de absolute summit zal het voor mij ook een nieuwe reis worden.

Ik houd van spannende sportieve uitdagingen, aanpakken en doorzetten. Het buiten zijn in een prachtige natuur. Het lopen van zo’n 7 daagse reis doet veel met je. Het heeft een beetje het karakter van een pelgrimsreis. Doordat je uren loopt door verschillende vegetaties en goed op jezelf moet letten komen er vanzelf gedachten, wensen en overdenkingen.  Daarnaast het groepsgebeuren, de gesprekken en we gaan elkaar hard nodig hebben! Dat vind ik mooi en kijk ik echt  naar uit! 

Ik besef ik goed dat ik in Tanzania, Afrika loop, het bijzondere Afrika met zijn uitersten. Ik heb een groot hart voor kwetsbare kinderen en vind het bijzonder dat deze klim een sponsorreis is. Carola van Barneveld: Ik kijk uit naar de reis, de ervaring en het moment om met elkaar op de top te staan. Want dat ga ik zeker doen! Uiteraard ben ik met de voorbereiding begonnen; speciale trainingen in de sportschool, veel wandelen (op hele lelijke schoenen) en sponsorgeld inzamelen. Voorafgaand aan de charity climb doe ik vrijwilligerswerk in Oeganda op een project van Doingoood. Alles bij elkaar een fantastisch avontuur, een mooie (sportieve) uitdaging en een goed gevoel dat ik maatschappelijk een bijdrage ga leveren. Ik kan niet wachten!Kimberley Willemsen en Martin Balk: Wij zijn verliefd geworden op Afrika en willen graag op een unieke manier iets terug doen voor de bevolking. De klim naar de top van de hoogste berg van Afrika voor het goede doel is een geweldige uitdaging! Het is een unieke kans om zowel voor het goede doel als voor jezelf de top te bereiken.


 

Ben en Miranda Maartense: Wij zijn zeer gemotiveerd om mee te doen aan deze Charity Climb omdat wij middels het in te zamelen sponsorgeld een grote bijdrage kunnen leveren aan de lokaal geïnitieerde projecten in Oost Afrika die DoingGood Foundation ondersteunt. Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat wij zelf hebben kunnen ervaren en zien in Afrika hoeveel impact dit heeft op de projecten en de kinderen. Ik ben Marrit de Jong en mag in februari 2018 de grote uitdaging aan gaan om de Kilimanjaro te beklimmen.

Dit allemaal voor het goede doel, wat voor mij een grote motivatie is. Zelf reis ik veel en heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Afrika en Azië. Voornamelijk in de gehandicaptenzorg en het onderwijs, beide zijn een grote passie van mij en ik sta dan ook voor de klas in het dagelijks leven. In de weekenden werk ik bij een zorginstelling voor kinderen met een beperking. De projecten waarvoor wij het geld inzamelen sluiten dan ook nauw aan op mijn ervaringen en interesses. Verder ben ik 26 jaar en ben veel bezig met sporten. Zo zit ik in het dames wedstrijd team sloeproeien, een fantastische sport waarbij door het hele land reizen voor wedstrijden! De klim zelf is dan ook een prachtige, sportieve uitdaging! Ik heb er zin in!


Marit van de Groep:De afgelopen jaren ben ik samen met mijn dochter Rosalie en mijn zoon Samuel op actieve en avontuurlijke vakanties geweest, in de Italiaanse en de Franse Alpen als ook in de Spaanse Pyreneeën.  Tijdens deze geweldige vakanties is mijn fascinatie voor bergen en de daarbij behorende diverse vergezichten en prachtige natuur ontstaan. In het dagelijks leven besteed ik veel tijd aan sport en activiteiten waarbij ik regelmatig op zoek ga naar nieuwe uitdagingen. Afrika staat hoog op onze lijst van favoriete vakantiebestemmingen. Zo ontstond het idee om een ultieme uitdaging, beklimming van de Mount Kilimanjaro, aan te gaan. Via internet kwam ik terecht bij Doingoood foundation en hun visie en doelstellingen maakten mijn plan compleet, de inschrijving voor de KCC18 was een feit!

Dank aan alle sponsoren voor jullie bijdragen voor de projecten van KCC18. En dank aan alle belangstellenden, mede door jullie support ga ik ervoor om met de andere enthousiaste deelnemers tot op de hoogste top van Afrika te kunnen komen!


Mijn naam is Amara Goeree, ik ben 28 jaar en ik kijk enorm uit naar de Kilimanjaro Charity Climb in februari. Waarom? Sinds ik via Doingoood vrijwilligerswerk in Mombasa, Kenia heb gedaan 6 jaar terug en tijdens een safari de Kilimanjaro heb gezien wist ik het, deze beklimmen MOET op mijn bucketlist. Laat dat nu net zijn waar ik een ding van probeer te maken in mijn leven: alles van mijn bucketlist afstrepen zodra ik een kans zie (in plaats van afwachten). Zo woon ik bijvoorbeeld ook sinds 5 jaar in Zürich, Zwitserland, een kinderdroom die is uitgekomen.

Terug naar de klim: what better way to do it than to combine it with a fundraiser!! Vind het wel nog echt spannend of ik het geld bij elkaar kan krijgen.


Hoi, ik ben Linda, 52 jaar, trotse moeder van 3 geweldige dochters van 21, 20, 18 jaar jong, blij gelukkig met vriend Erik, werkend als DTP’er bij een drukkerij en wonend in het gezellige ’s-Hertogenbosch.

Waarom langer wachten met doen wat ik eigenlijk al heel lang zou willen doen? Spannend, dat wel!  De ultieme sportieve uitdaging aangaan: naar het dak van Afrika voor een mooi goed doel.  Mijn bescheiden steentje bijdragen aan een betere wereld. Een beetje vergeten doelgroep maar nog steeds O zó nodig!  Daar zet ik me met veel liefde, bloed, zweet en tranen voor in, de komende maanden. 

Na deze beproeving ga ik ook een maand vrijwilligerswerk doen in Malawi bij de Chitipi Children of the Nation in Lilongwe. Ik ben reuze benieuwd naar dit avontuur waar weer ’n hele andere voorbereiding bij hoort. 

Zes weken van huis, voor het eerst in Afrika, mezelf ongetwijfeld op een andere manier tegenkomen, mensen, kinderen helpen die het nodig hebben… Doingoood! 

Met veel liefde, inzet en vertrouwen,Linda


Hielke Bokma 


Ruby Eichelsheim


Onno Eichelsheim


Laura van Donselaar (achterop) (& Marloes van Hattem (staand))